maandag 19 november 2012

Het luilakken recept van Martha Van der Schans, was één van de vele lekkere desserts van het feestje voor de eerstejaars


LUILAKKEN
Recept uit de keuken van martha
Grieks recept.

1 pak filo deeg (Kanaki) te koop bij Delhaize
5 eieren
1 kopje suiker
1 kopje olijfolie of zonnebloemolie
3 theelepeltjes vanille
1 zakje bak poeder
1 kuipje Griekse volle yoghurt van Total
Siroop
2 kopjes suiker
1 kopje water
1 kopje sinaasappelsap
   Schil van een sinaasappel
   Kaneel naar smaak

Oven voorverwarmen op 150 C
6 vellen filo deeg gekreukeld in een oven schaal leggen. Knijp ieder vel tesamen Er kunnen 6 vellen in een ovenschaal
Met een beetje olie besprenkelen en 15 min. bakken tot ze mooi licht bruin zijn.
Eieren los kloppen, yoghurt met de 4 andere ingrediënten loskloppen en de eieren toevoegen.
Dit alles voorzichtig over het voorgebakken filo deeg gieten.

Ongeveer 30-45 minuten bakken.
Snijd het gebak in vierkantjes
Maak de siroop en giet dit over het gebak.
Denk eraan de regel is warm gebak – koude siroop
                                     Koud gebak – warme siroop
Ik laat meestal het gebak afkoelen.
                                                            Succes en smullen maar!
Martha

Geen opmerkingen:

Een reactie posten