LUILAKKEN
Recept uit
de keuken van martha
Grieks
recept.
1 pak filo deeg (Kanaki) te koop bij Delhaize
5 eieren
1 kopje suiker
1 kopje olijfolie of zonnebloemolie
3 theelepeltjes vanille
1 zakje bak poeder
1 kuipje Griekse volle yoghurt van Total
Siroop
2 kopjes suiker
1 kopje water
1 kopje sinaasappelsap
Schil van een
sinaasappel
Kaneel naar
smaak
Oven voorverwarmen op 150 C
6 vellen filo deeg gekreukeld in een oven schaal leggen.
Knijp ieder vel tesamen Er kunnen 6 vellen in een ovenschaal
Met een beetje olie besprenkelen en 15 min. bakken tot ze
mooi licht bruin zijn.
Eieren los kloppen, yoghurt met de 4 andere ingrediënten
loskloppen en de eieren toevoegen.
Dit alles voorzichtig over het voorgebakken filo deeg
gieten.
Ongeveer 30-45 minuten bakken.
Snijd het gebak in vierkantjes
Maak de siroop en giet dit over het gebak.
Denk eraan de regel is warm gebak – koude siroop
Koud gebak
– warme siroop
Ik laat meestal het gebak afkoelen.
Succes en
smullen maar!
Martha
Martha
Geen opmerkingen:
Een reactie posten